DISTANSUNDERVISNING SVEASKOLAN, 11/1 T O M 24/1 2021

Hela skolan, åk 6-9, övergår på måndag den 11 januari
t o m den 24 januari till distansundervisning på heltid.

Distansundervisning

Sveaskolan är en åk 6-9 skola. Huvudman för skolan är Sveaskolan AB. Vi kommunicerar på återkommande basis med information kring hur Sveaskolan möter och organiserar kring C19 problematik. Vi informerar också Malmö stad Grundskolenämnd, som är huvudman för Malmös kommunala skolor, samt Malmö stads Grundskoleförvaltning och övriga externa myndigheter.

Följ information på Schoolsoft varje dag! Våra elever kommer inte att gå till skolan men kommer att gå i skola varje dag på sitt vanliga schema. Eleverna kommer att möta sina ämneslärare under varje lektion på distans via Google Classroom, Meet och Drive. Skolhälsovård samt elevärende inom elevhälsan är aktiva. Kurator kommer särskilt att följa Meet med åk 6 som extra resurs.

Sveaskolans förutsättningar

• Huvudmannen för skolan bör bland annat överväga om det är lämpligt att bedriva distansundervisning med hänsyn till elevernas ålder och övriga förutsättningar. Svea har mycket positiva erfarenheter från den distansundervisning vi bedrev på heltid under 16 arbetsdagar våren-2020

• Inarbetade Google Classoom i varje skolämne, där också länken till lektioner Meet finns. Kameran ska vara på och mikrofonen av som start.

• Elever och undervisande lärare har undervisning på ordinarie schema. Se ändå varje dag så att ni inte missar smärre ändringar.

Sällsynt, men dock: En del buggar de första dagarna i våras var att
1. några elever inte kom i tid till lektionen,
2. några hade frukosten med sig samt att
3. några satt i pyjamas eller bar överkropp.

Suck! Om skolledningen får denna info ringer vi hem till er för att säga att detta inte är ok.

Lärarassistenterna Linnea och Markus, kommer att vara extra resurser till åk 6-7 resp. åk 8-9.

GoKurator Maria Lagergren finns med oss hela tiden, se värdefull info på:

Speciallärare Annika Rehn skapar fysiska lektioner med närundervisning på skolan för vissa elevgrupper. Speciell info och inbjudningar går ut via mail.

Åk 6 elever: läs noga den info som kommer från din klassföreståndare på schoolsoft och/eller mail.

• Tveka inte att maila skolledning om du har frågor!

ANSVARSTAGANDE
ELEVER

Sveaskolans elever är 12-16
år och kan ta stort ansvar för
sitt skolarbete. Föräldrarnas
möjligheter att vara på sin
arbetsplats bör ej påverkas.

EGEN DATOR &
AKTIVA CLASSROOM

Sveaskolan har genom alla
tänkbara inarbetade verktyg