English version
Film om Sveaskolan Instagram                    Kontakt
                   
                   
  Skolan Inför Nästa Läsår Personal Elevhälsan Ansökan Startsida Intranät
 
Senaste Nytt 2015

 

November 2015


Sveaskolan som gör årets julkalender för Pedagog Malmö

Julkalender

Eleverna på Sveaskolan, en 6-9-skola, är vana vid att arbeta tematiskt. Skolan har en temaperiod varje höst. I år har temat fått ett helt nytt angeläget innehåll. Det är nämligen Sveaskolan som gör årets julkalender för Pedagog Malmö. Läs mer här –»–»

 


November 2015

Stjärna

Hur går det för en sveaelev? Vilka betyg har dom, hur klarar dom sig på nationell nivå? Vilka resultat får dom på centrala ämnesproven, hur ser det ut med behörigheten till gymnasiet? Hur klarar skolan måluppfyllelse och hur ser det ut med lärarnas behörigheter mm mm?

Detta är resultat som vi snart går igenom med såväl elevrådet som ute i klasserna. Som ni snart ska se finns det all anledning för en sveaelev att vara riktigt stolt över sitt skolarbete när fyra års utmaningar är till ända.

Ta en stund och titta närmare på Skolverkets databas Siris, http://siris.skolverket.se/siris/... Under november månad ska de sista uppgifterna för läsåret 2014/2015 publiceras, de som tittar närmare på relationen mellan slutbetyg och resultat på ämnesprov.

Kvalitetsarbetet fortsätter på daglig basis med att vi hela tiden utvärderar undervisningen, miljö, metoder och verktyg. Vi analyserar, hittar förbättringsområden och följer upp på detaljnivå. Information om detta arbete finner ni till stora delar på Schoolsoft under Föräldrainformation, Filer & Länkar, Alla Filer o Länkar samt i det dagliga flödet under Nyheter.

I höst har vi särskilt koncentrerat oss på elevutvärderingar kring Temaarbeten, elevinflytande och trivsel. Vi jobbar nu med att få ett bättre flöde kring prov, redovisningar och slutinlämningar. Vi tittar också särskilt på utökad information kring lektionsinnehåll på elevernas iCal. Vi resonerar vidare om hur vi kan arbeta mer intensivt med utökad studieteknik till alla elever på skolan. Allt för att eleverna ska uppleva mindre stress i allmänhet och få ett ännu större inflytande över innehållet i undervisningen.


November 2015

Sveaskolans elever som friluftsguider

Träd

På Sveaskolan kan eleverna i årskurs 9 numera titulera sig som friluftsguider. Tillsammans med läraren Maria Agerkrans, deltar de i ett forskningsprojekt som lyfter friluftslivet med fokus på lärande om platsen. Hand i hand med skolans ämnesövergripande projekt ”Vårt Malmö” har eleverna iklätt sig rollen som guide av närliggande områden. Två och två har de lotsat yngre skolkamrater runt bland kalkbrott, parkområde och strandremsa. Läs mer här –»–»November 2015

Sveaelever på visning av viktig miljöfilm

Klocka

Mänskligheten står inför sina kanske största utmaningar någonsin. Allt fler människor tar resurser i anspråk. Enligt bedömare kan fiskebestånden i haven kollapsa, färskvattentillgångarna är långt ifrån tillräckliga, koldioxidhalten i atmosfären ökar och den biologiska mångfalden kan utarmas. Det finns hopp men vi har ingen tid att förlora, säger Nicklas Skår, expert i miljörätt, Svenskt Näringsliv. Några elever från Sveaskolan var och titade på Svenskt Näringslivs nya miljöfilm ”Ingen tid att förlora”.
Läs mer här –»–»Augusti 2015

Varmt välkomna alla nya årskurs 6:or tisdag den 18 augusti kl.10.
Då får ni reda på vilken klass ni ska gå i och vilken klasslärare som blir er.

Sexor

Vi längtar efter att få träffa er alla,

Alla vi på Svea

 

April 2015


Miljövänlig och kreativ slöjd


Teatermask

I slöjden på Sveaskolan har kreativiteten inga gränser. Under åtta lektioner har eleverna i klass nio arbetat med ”Project Runway Recycle”. De har skapat kreationer av återvinningsmaterial.
Läs mer här –» –»

 

 

Mars 2015

En dröm för vår skola blir sann!

Kina

–» Elevresa till Kina 3/4 - 17/4 2015 «–

Kina bilder

Kära elever och föräldrar,

I dagsläget studerar 89 elever, åk 6-9, kinesiska som språkval. Våra nior med språkval kinesiska går snart ut grundskolan. De har då under sina fyra år på Svea inte enbart lärt sig språket utan också fått en ökad kunskap och förståelse för landets historia, dess kultur och kinesiska traditioner.

I samarbete med Konfuciusinstitutet på Karlstads universitet har 13 av sveaskolans åk 9 elever tillsammans med 8 elever från Karlstad blivit inbjudna till Chendgu av Southwest Jiaotong University.

Läs mer här –»–»

 
 
 
 
Arkiv
 
Innevarande års Senaste Nytt –» –»
 
Senaste Nytt 2017 –» –»
 
Senaste Nytt 2016 –» –»
 
Senaste Nytt 2014 –» –»
 
Senaste Nytt 2013 –» –»
 
Senaste Nytt 2012 –» –»
 
Senaste Nytt 2011 –» –»
 
Senaste Nytt 2010 –» –»
 
 
 
Senast uppdaterad:
2023-03-31 8:35
Läs om Sveaskolans insats här!